Svíčkové řezy po španělsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olivový olej 2 lžíce vinný ocet 1 lžíce čerstvá petrželka 2 lžíce suché sherry 4 ks steaky ze svíčkové 4 ks sardelová filátka podle chuti sůl mletý pepř
Postup Svíčkové řezy po španělsku recept
Postup přípravy receptu
-
Sardelová filátka namočíme na hodinu do studené vody. Potom je osušíme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme ocet, sherry, olej, sůl a rozmačkaný česnek. Nakonec vmícháme sekanou petrželku a vše důkladně promícháme. Marinádu necháme krátce uležet.
Do marinády dáme mírně naklepané steaky a necháme je minimálně hodinu marinovat. Potom je vyjmeme a grilujeme z obou stran.
Svíčkové řezy po španělsku okořeníme čerstvě mletým pepřem a můžeme podávat.