Sýrový dort s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 dl brandy
100 g niva
100 g eidam
100 g lučina
100 g mascarpone
100 g gouda
500 g hroznové víno
na ozdobu
hroznové víno

Postup přípravy receptu

  1. Nivu a mascarpone rozmačkáme společně vidličkou a zalijeme brandy. Necháme v chladu asi 15 minut odležet. Lučinu utřeme dohladka.

  2. Malou dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. Na dno formy poklademe plátky goudy a potřeme připravenou nivou ochucenou brandy. Zasypeme omytými kuličkami hroznového vína. Poté poklademe plátky eidamu, potřeme lučinou a opět posypeme vrstvu hroznového vína. Takto opakujeme až do vyčerpání všech surovin.

  3. Formu přikryjeme alobalem a sýrový dort vložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny.

  4. Ztuhlý dort ozdobíme hroznovým vínem a nakrájíme na trojúhelníčky. Podáváme jako slaný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!