Tagliatelle s kuřecím masem a smetanovým pestem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks kuřecí prsa 2-3 lžíce bazalkové pesto 1 kelímek smetana na vaření 2 porce tagliatelle podle potřeby olej škrob podle chuti sůl sýr
Postup Tagliatelle s kuřecím masem a smetanovým pestem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na menší plátky nebo nudličky. Maso osolíme a obalíme ve škrobu, aby při restování neztratilo maso šťávu. Rychle ho orestujeme na rozpáleném olivovém nebo slunečnicovém oleji. Když je maso hotové, vyndáme jej z pánve a pustíme se do přípravy omáčky.
Do pánve dáme 2 - 3 polévkové lžíce pesta a nalijeme smetanu. Společně svaříme, až je omáčka hustá. Do hotové omáčky vložíme maso, prohřejeme a popřípadě dochutíme solí.
Tagliatelle uvaříme podle návodu a smícháme se smetanovou omáčkou. Tagliatelle s kuřecím masem a smetanovým pestem můžeme posypat parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem. Ihned podáváme.