Tatarák z buřtů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
3 lžíce kečup
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžičky mletá paprika
2 lžíce rostlinný olej
1 lžíce worcesterská omáčka
mletý černý pepř
mleté chilli
6 ks buřt
příloha
topinky
na ozdobu
cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a rozemeleme nebo rozsekáme buřty. Cibuli a česnek oloupeme, Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vše vložíme do větší mísy a přidáme kečup, worcester, hořčici, koření. Vše promícháme a případně ještě dochutíme.

  2. V šuplíku najdeme větší kulatou formičku na vykrajování cukroví a vymažeme ji olejem. Formičku položíme na talíř, vmačkáme do ní směs tataráku a pak ji opatrně sundáme. Tatarský biftek nakonec lehce dozdobíme krájenou cibulkou.

  3. Buřtový tatarák podáváme s topinkami nebo opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!