Tatarák z červené řepy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks vejce 2 ks červená řepa 8 hrstí baby špenát podle chuti sůl olivový olej citronová šťáva mletý černý pepř balsamikový ocet
Postup Tatarák z červené řepy recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C. Řepy dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, zabalíme do dvojitého alobalu a pečeme v rozehřáté troubě asi 60 - 90 minut podle velikosti. Měkkost vyzkoušíme tenkou vidlicí nebo malým kovovým špízem. Po upečení necháme zchladnout, odkrojíme horní a spodní část bulvy a oloupeme.
Řepu nasekáme nebo nastrouháme na struhadle, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dochutíme balsamikem. Připravený tatarák z červené řepy odložíme do chladu.
Baby špenát opláchneme vodou, osušíme jemně v utěrce, rozdělíme na talíře, ochutíme olejem, solí a citronovou šťávou. Vejce uvaříme naměkko, oloupeme a rozkrojíme. Na špenát rozdělíme připravený tatarák a přidáme vejce.
Tatarák z červené řepy podáváme s plátky opečené bagety. Tatarák můžeme také ochutit plnotučnou hořčicí, worcesterem a lze také přidat nasekanou jarní cibulku - bílou část na jemno a zelenou na hrubo.