Tatarák z červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks vejce
2 ks červená řepa
8 hrstí baby špenát
podle chuti
sůl
olivový olej
citronová šťáva
mletý černý pepř
balsamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Řepy dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, zabalíme do dvojitého alobalu a pečeme v rozehřáté troubě asi 60 - 90 minut podle velikosti. Měkkost vyzkoušíme tenkou vidlicí nebo malým kovovým špízem. Po upečení necháme zchladnout, odkrojíme horní a spodní část bulvy a oloupeme.

  2. Řepu nasekáme nebo nastrouháme na struhadle, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dochutíme balsamikem. Připravený tatarák z červené řepy odložíme do chladu.

  3. Baby špenát opláchneme vodou, osušíme jemně v utěrce, rozdělíme na talíře, ochutíme olejem, solí a citronovou šťávou. Vejce uvaříme naměkko, oloupeme a rozkrojíme. Na špenát rozdělíme připravený tatarák a přidáme vejce.

  4. Tatarák z červené řepy podáváme s plátky opečené bagety. Tatarák můžeme také ochutit plnotučnou hořčicí, worcesterem a lze také přidat nasekanou jarní cibulku - bílou část na jemno a zelenou na hrubo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!