Telecí ala bažant recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
5 dkg máslo
10 dkg cibule
2 dkg hladká mouka
50 dkg telecí kližka
podle chuti
sůl
divoké koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kusy, tak 10 dkg. Slaninu nakrájíme na malé špalíčky. Maso prošpikujeme polovinou slaniny a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na másle zpěníme cibuli se zbytkem slaniny, opečeme maso, podlijeme a přidáme divoké koření. Výhodné je vložit koření ve vajíčku na čaj, také se teď koření prodává v sáčcích jako čaj. Za občasného podlévání maso upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a povaříme, až se odděluje tuk. Nakonec vložíme maso zpět prohřát a podáváme.

  3. Telecí ala bažant podáváme s brambory nebo rýží. Zvlášť můžeme přidat brusinky nebo salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!