Telecí játra v rajské omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 2 lžíce hladká mouka 1 ks větší cibule 750 g telecí játra 1 lžička sušená šalvěj 1 konzerva loupaná rajčata (850 ml) podle chuti sůl cukr krystal mletý bílý pepř na ozdobu citronová šťáva 1 ks hlávkový slát 4 ks sherry rajče příloha 3 ks rýže v sáčku
Postup Telecí játra v rajské omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Slijeme ji a necháme v cedníku přiklopeném poklicí.
Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na proužky. Opepříme a poprášíme moukou - nesolíme, játra by ztvrdla. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a v něm játra smažíme ze všech stran 8 minut. Teprve potom je osolíme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve vypečeném tuku po smažení jater ji necháme zesklovatět, přidáme okapaná rajčata, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Nakonec přimícháme šalvěj. Uvedeme do varu a ještě asi 10 minut povaříme.
Rýži vmícháme do omáčky.
Rozdělíme na talíře, přidáme osmažená játra a podáváme. Můžeme ještě obložit listy salátu zakapanými citronovou šťávou a měsíčky sherry rajčat.