Telecí játra v rajské omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
750 g telecí játra
1 lžička sušená šalvěj
1 konzerva loupaná rajčata (850 ml)
podle chuti
sůl
cukr krystal
mletý bílý pepř
na ozdobu
citronová šťáva
1 ks hlávkový slát
4 ks sherry rajče
příloha
3 ks rýže v sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Slijeme ji a necháme v cedníku přiklopeném poklicí.

  2. Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na proužky. Opepříme a poprášíme moukou - nesolíme, játra by ztvrdla. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a v něm játra smažíme ze všech stran 8 minut. Teprve potom je osolíme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve vypečeném tuku po smažení jater ji necháme zesklovatět, přidáme okapaná rajčata, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Nakonec přimícháme šalvěj. Uvedeme do varu a ještě asi 10 minut povaříme.

  4. Rýži vmícháme do omáčky.

  5. Rozdělíme na talíře, přidáme osmažená játra a podáváme. Můžeme ještě obložit listy salátu zakapanými citronovou šťávou a měsíčky sherry rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!