Telecí kapsa plněná špenátem a tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 hrst rozinky
200 g tvaroh
1 lžíce parmazán
400 g listový špenát
1 kg telecí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme špenát, který důkladně umyjeme. Dáme ho do vroucí vody, přikryjeme a vaříme asi 5 - 10 minut. Pak ho scedíme a necháme vychladnout. Špenát nasekáme nadrobno.

  2. Tvaroh, vejce a strouhaný parmazán smícháme se špenátem a přidáme hrstku namočených rozinek. Podle chuti přidáme sůl.

  3. Umyté a osušené maso nařízneme a vytvoříme kapsu. Do kapsy dáme tvarohovou náplň, kraje zpevníme, aby náplň nevytekla a ještě maso osolíme a opepříme.

  4. Telecí kapsu dáme na pekáček a pečeme při 220 °C, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podléváme vývarem.

  5. Telecí kapsa plněná špenátem a tvarohem je výborná s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!