Telecí kapsy se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
4 plátky šunka
1 ks cibule
4 ks rajče
0.5 svazku bazalka
8 lístků šalvěj
2 lžíce olivový olej
400 g čerstvý špenát
8 ks menší telecí řízek
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme a oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Bazalku natrháme na lístečky, nebo použijeme 1 lžíci sušené. Smícháme s rajčaty. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Opereme špenát, krátce ho oblanšírujeme a nasekáme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle, přidáme špenát i rajčata a prohřejeme.

  3. Řízečky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme půl plátku šunky a přehneme. Plátky šunky vybíráme silnější. Sepneme párátky a připíchneme lístek šalvěje. Rozpálíme olej a každou kapsu asi 3 minuty smažíme.

  4. Osmažené maso necháme na ubrousku odsát tuk, osolíme a podáváme se zeleninou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!