Telecí kotlety s těstovinami po neapolsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 120 g máslo 1 ks cibule 2 ks jablko 4 ks rajče pepř mletý 1 lžíce estragon 180 g mascarpone 180 g žampiony 8 kuliček černý pepř 4 ks telecí kotleta čerstvá bazalka 100 ml panenský olivový olej 1 lžíce sezamová semínka 400 g marille
Postup Telecí kotlety s těstovinami po neapolsku
Postup přípravy receptu
-
Kotlety opečeme na pánvi na 60 g (4 lžících) másla 5 minut po každé straně, přeneseme je na mísu a udržujeme teplé
Cibuli a jablka opečeme na pánvi dozlatova, potom je přidáme na mísu k masu a rovněž udržujeme teplé
Na zbývajícím másle opékáme asi 3 minuty žampiony, nakrájený estragon a kuličky pepře. Pak posypeme žampiony sezamovými semínky, odstavíme a udržujeme teplé
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžicí oleje
a uvaříme v ní marille (dlouhé nudle). Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a upravíme do zapékací mísy
Těstoviny posypeme sýrem a pokapeme zbývajícím olejem, upravíme na ně cibuli, jablka, maso a žampiony. Přelijeme šťávou z pánve, obložíme rajčaty, ozdobíme lístky bazalky a vložíme na 5 minut do trouby předehřáté na 150 °C (u plynové trouby stupeň 3)
Hotové kotlety s těstovinami podle chuti osolíme a opepříme a ihned podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny