Telecí kotlety s těstovinami po neapolsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
120 g máslo
1 ks cibule
2 ks jablko
4 ks rajče
pepř mletý
1 lžíce estragon
180 g mascarpone
180 g žampiony
8 kuliček černý pepř
4 ks telecí kotleta
čerstvá bazalka
100 ml panenský olivový olej
1 lžíce sezamová semínka
400 g marille

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety opečeme na pánvi na 60 g (4 lžících) másla 5 minut po každé straně, přeneseme je na mísu a udržujeme teplé

  2. Cibuli a jablka opečeme na pánvi dozlatova, potom je přidáme na mísu k masu a rovněž udržujeme teplé

  3. Na zbývajícím másle opékáme asi 3 minuty žampiony, nakrájený estragon a kuličky pepře. Pak posypeme žampiony sezamovými semínky, odstavíme a udržujeme teplé

  4. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžicí oleje

  5. a uvaříme v ní marille (dlouhé nudle). Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a upravíme do zapékací mísy

  6. Těstoviny posypeme sýrem a pokapeme zbývajícím olejem, upravíme na ně cibuli, jablka, maso a žampiony. Přelijeme šťávou z pánve, obložíme rajčaty, ozdobíme lístky bazalky a vložíme na 5 minut do trouby předehřáté na 150 °C (u plynové trouby stupeň 3)

  7. Hotové kotlety s těstovinami podle chuti osolíme a opepříme a ihned podáváme

  8. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!