Telecí maso na kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 8 dkg máslo 1 ks cibule 1 dl bílé víno mletý pepř 3 dkg hladká mouka zeleninový vývar (i z kostky) 1 ks malé jablko 500 g telecí plec mleté kari koření
Postup Telecí maso na kari
Postup přípravy receptu
-
Telecí plec očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřínců a jemně nastrouháme
Na másle necháme zpěnit cibulku, vložíme maso a ze všech stran opečeme. Nyní maso osolíme a okořeníme mletým kari. Promícháme a za občasného podlévání vývarem dusíme telecí maso pod pokličkou doměkka
Když je maso měkké, necháme šťávu vysmahnout. Zaprášíme moukou a orestujeme. Vmícháme nastrouhané jablko, podlijeme vínem a vývarem. Povaříme ještě asi 10 minut
Telecí maso na kari podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.