Telecí maso s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg cibule
10 dkg sádlo
35 dkg rýže
1 lžička mletá sladká paprika
8 dkg nastrouhaný ementál
80 dkg telecí maso z plece
1 l hovězí vývar nebo voda
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. V kastrolku rozpálíme sádlo, přidáme cibulku, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme buď vývarem nebo vodou, přidáme nakrájené maso, osolíme a trochu podusíme.

  3. Rýži vypereme v dobře horké vodě, přidáme ji k masu, zalijeme buď vývarem nebo vodou a znovu asi půl hodiny dusíme. Poté upravíme maso s rýží na misku, posypeme nastrouhaným ementálem.

  4. Takto připravené telecí maso s rýží podáváme.

  5. Recept je určen pro 6 osob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!