Telecí na hříbkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g olej
sůl
60 g máslo
1 ks cibule
kmín
20 g hladká mouka
600 g telecí maso
400 g čerstvé hřiby

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

  2. Na másle osmahneme cibuli dorůžova. Přidáme telecí, osolíme, okmínujeme a ze všech stran osmahneme. Potom podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. Během dušení maso přeléváme vydušenou šťávou a podléváme horkou vodou.

  3. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

  4. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a opražíme. Zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.

  5. Očištěné houby osmahneme na oleji, přidáme kmín, sůl a dusíme ve vlastní šťávě. Měkké houby vložíme do hotové šťávy a přelijeme jí připravené maso.

  6. Telecí na hříbkách podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!