Telecí plátky v zeleninové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1/2 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 kostka bobkový list 3 kuličky nové koření 2 - 3 lžíce olivový olej 6 kuliček celý černý pepř 4 plátky telecí kýta umeocet koření Horalka 200 ml sojový nápoj s příchutí smetany
Postup Telecí plátky v zeleninové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Telecí plátky očistíme, osolíme a obalíme v koření Horalka. Malou cibuli nakrájíme na kolečka. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Ze sušeného sojového prášku si podle návodu na obalu připravíme 200 ml mléka
Dno pekáčku poklademe cibulí a nakrájenou zeleninou. Na ni rozložíme maso, které přelijeme olejem, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše do poloviny zalijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme při 250 °C za občasného podlévání vodou doměkka
Měkké maso vyjmeme, odstraníme bobkový list a zeleninu ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Hladkou zeleninovou omáčku nakonec zjemníme sojovým mlékem a podle potřeby osolíme a ochutíme umeoctem
Telecí plátky rozdělíme na porce, přelijeme zeleninovou omáčkou a podáváme s žemlovým knedlíkem.