Telecí ragů s chřestem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 l vývar 20 g máslo 1 ks žloutek 4 lžíce smetana 4 lžíce nasekaná petrželka 1 lžíce hladká mouka 500 g vařený chřest 600 g telecího maso podle chuti sůl pepř
Postup Telecí ragů s chřestem recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na třícentimetrové kostky a osmahneme je za stálého obracení v rendlíku na rozpáleném másle. Zalijeme horkým vývarem. Snižíme teplotu a maso pod pokličkou dusíme při mírné teplotě.
Chřest necháme důkladně okapat a nakrájíme na kousky. Smícháme mouku a smetanu.
Deset minut před koncem dušení zahustíme maso s vývarem smetanou s moukou, osolíme a opepříme podle chuti.
Krátce před servírováním přidáme do ragů chřest a prohřejeme jej. Žloutek rozkvedláme s trochou omáčky, zamícháme do ragů, ale nebudeme již vařit.
Jako příloha se pro telecí ragů s chřestem hodí brambory nebo rýže a sklenka bílého vína.
Poznámka: Příprava 20 minut, Dušení 40 minut, jedna porce cca 440 kalorií.