Telecí ragů s chřestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 l vývar
20 g máslo
1 ks žloutek
4 lžíce smetana
4 lžíce nasekaná petrželka
1 lžíce hladká mouka
500 g vařený chřest
600 g telecího maso
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na třícentimetrové kostky a osmahneme je za stálého obracení v rendlíku na rozpáleném másle. Zalijeme horkým vývarem. Snižíme teplotu a maso pod pokličkou dusíme při mírné teplotě.

  2. Chřest necháme důkladně okapat a nakrájíme na kousky. Smícháme mouku a smetanu.

  3. Deset minut před koncem dušení zahustíme maso s vývarem smetanou s moukou, osolíme a opepříme podle chuti.

  4. Krátce před servírováním přidáme do ragů chřest a prohřejeme jej. Žloutek rozkvedláme s trochou omáčky, zamícháme do ragů, ale nebudeme již vařit.

  5. Jako příloha se pro telecí ragů s chřestem hodí brambory nebo rýže a sklenka bílého vína.

  6. Poznámka: Příprava 20 minut, Dušení 40 minut, jedna porce cca 440 kalorií.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!