Teplý salát z červené čočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 ks rajče
2 lžíce olivový olej
2 dl zeleninový vývar
2 ks jarní cibulka
1 lžíce čerstvá petrželka
200 g půlená červená čočka
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Středně velká rajčata nakrojíme do kříže, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Poté rajčata nakrájíme na malé kousky, "bubáky" odkrojíme. Jarní cibulky dobře očistíme a i s natí je nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, můžeme i prolisovat.

  2. V hrnci rozpálíme olivový olej a cibulku orestujeme. Přidáme česnek a rajčata. Vsypeme čočku, promícháme, zalijeme vývarem a přidáme trochu pepře. Směs dusíme bez pokličky cca 15 - 20 minut, dokud není čočka měkká. Salát z červené čočky podle chuti dosolíme a na závěr vmícháme nasekanou petrželku.

  3. Teplý salát z červené čočky servírujeme jako přílohu k masu, ale skvěle chutná i samotný s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!