Teplý salát z červené čočky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 ks rajče 2 lžíce olivový olej 2 dl zeleninový vývar 2 ks jarní cibulka 1 lžíce čerstvá petrželka 200 g půlená červená čočka podle chuti sůl mletý barevný pepř
Postup Teplý salát z červené čočky recept
Postup přípravy receptu
-
Středně velká rajčata nakrojíme do kříže, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Poté rajčata nakrájíme na malé kousky, "bubáky" odkrojíme. Jarní cibulky dobře očistíme a i s natí je nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, můžeme i prolisovat.
V hrnci rozpálíme olivový olej a cibulku orestujeme. Přidáme česnek a rajčata. Vsypeme čočku, promícháme, zalijeme vývarem a přidáme trochu pepře. Směs dusíme bez pokličky cca 15 - 20 minut, dokud není čočka měkká. Salát z červené čočky podle chuti dosolíme a na závěr vmícháme nasekanou petrželku.
Teplý salát z červené čočky servírujeme jako přílohu k masu, ale skvěle chutná i samotný s vařenými brambory.