Teplý zeleninový salát se sardelkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 svazek petrželka 250 g cuketa 250 g mrkev 2 lžičky kapary 1 ks feferonka 4 lžíce olivový olej 2 ks jarní cibule 2 lžíce bílý vinný ocet 4 lžíce pomerančová šťáva 300 g malá brambora 2 ks sardelový řez v oleji podle chuti cukr mletý kmín mletý černý pepř
Postup Teplý zeleninový salát se sardelkami recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené brambory (nejlépe podélně na měsíčky, ne jako na buřtguláš) uvaříme v osolené vodě.
Oškrábeme mrkev a nakrájíme nebo na okurkovém struhadle nastrouháme na šikmé plátky (jako veka na chlebíčky). Cukety nakrájíme na tenké plátky. Mrkev přidáme k bramborám po 5 minutách, cukety po 7 minutách. Vařenou zeleninu scedíme.
Jemně nasekáme feferonku, kapary, sardelové řezy a česnek. Cibulku nakrájíme na jemná kolečka. Vše promícháme s olivovým olejem, pomerančovou šťávou a octem. Zálivku osolíme, osladíme a opepříme.
Zálivkou přelijeme horkou zeleninu a promícháme. Přimícháme sekanou petrželku a teplý zeleninový salát se sardelkami podáváme.