Teplý zeleninový salát se sardelkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 svazek petrželka
250 g cuketa
250 g mrkev
2 lžičky kapary
1 ks feferonka
4 lžíce olivový olej
2 ks jarní cibule
2 lžíce bílý vinný ocet
4 lžíce pomerančová šťáva
300 g malá brambora
2 ks sardelový řez v oleji
podle chuti
cukr
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené brambory (nejlépe podélně na měsíčky, ne jako na buřtguláš) uvaříme v osolené vodě.

  2. Oškrábeme mrkev a nakrájíme nebo na okurkovém struhadle nastrouháme na šikmé plátky (jako veka na chlebíčky). Cukety nakrájíme na tenké plátky. Mrkev přidáme k bramborám po 5 minutách, cukety po 7 minutách. Vařenou zeleninu scedíme.

  3. Jemně nasekáme feferonku, kapary, sardelové řezy a česnek. Cibulku nakrájíme na jemná kolečka. Vše promícháme s olivovým olejem, pomerančovou šťávou a octem. Zálivku osolíme, osladíme a opepříme.

  4. Zálivkou přelijeme horkou zeleninu a promícháme. Přimícháme sekanou petrželku a teplý zeleninový salát se sardelkami podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!