Těsto na langoše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
0.3 l mléko
0.5 kg mouka
3 dkg kvasnice
0.5 lžičky drcený kmín
na potření
5 stroužků česnek
2 lžíce máslo
podle chuti
5 lžic kečup
5 lžic tatarská omáčka
na ozdobu
0.3 kg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Postup přípravy těsta na langoše je velice jednoduchý. Do velké mísy přesyjeme půl kila mouky, přidáváme: 1/4 litru vlažného mléka, 3 dkg kvasnic, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1/2 lžičky drceného kmínu (ten ale být nemusí). Těsto na langoše propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme do lednice 20 minut kynout.

  2. Z vykynutého těsta už děláme placky a smažíme. Hotové langoše potřeme česnekem s rozpuštěným máslem, posypeme sýrem, přidáme kečup - podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!