Těsto na pizzu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
125 ml voda
4 lžíce olivový olej
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
20 g čerstvé droždí (balíček sušeného)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí. Pak přilijeme olej. Čerstvé droždí rozpustíme ve vlažné vodě a zamícháme do mouky. Pokud použijeme sušené droždí, můžeme je do mouky zamíchat ihned a teprve pak do ní přilít olej a vodu.

  2. Ručně nebo hnětačem vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme a necháme těsto asi 45 minut kynout, než se jeho objem asi zdvojnásobí. Pak těsto vytáhneme z mísy a znovu je pořádně prohněteme. Vyválíme nebo rozložíme je podle velikosti plechu a zdobíme - obkládáme podle vlastní chuti.

  3. Těsto pečeme na vymaštěném plechu a pečeme při 220 °C 15 až 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!