Těstovinový salát Bonjour recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg kabanos 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika podle chuti sůl zálivka 1 balíček těstoviny 50-100 ml sladká smetana 2 ks tavený sýr mletá pálivá paprika 1 kelímek papriková pomazánka créme bonjour
Postup Těstovinový salát Bonjour recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Salám a různobarevné papriky nakrájíme na menší kostičky nebo proužky a dáme do mísy na salát.
Do pomazánkového másla créme bonjour přidáme dva trojúhelníčky taveného sýru a pomalu přidáváme smetanu, až vytvoříme středně hustou omáčku, kterou následně dochutíme pálivou paprikou.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny - vřetena, které po uvaření propláchneme studenou vodou.
Následně všechny ingredience smícháme dohromady a necháme odležet zhruba 1 - 2 hodiny v ledničce.
Těstovinový salát Bonjour můžeme podávat i těsně po dokončení přípravy. Odleželý však chutná lépe.
Salát můžeme podávat jako hlavní chod i jako přílohu k pokrmům.