Těstoviny s hříbkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
30 dkg těstoviny
30 dkg hřiby
200 ml bílé víno
200 ml smetana ke šlehání
1 hrst čerstvá bazalka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hříbky nakrájíme na plátky asi 2 mm silné. Chceme-li použít hřiby sušené, předem je namočíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Těstoviny, nejlépe špagety, dáme vařit podle návodu na balení. Čerstvou bazalku nasekáme nadrobno.

  2. Na pánvi na másle osmažíme cibuli do zesklovatění, přidáme houby, prudce orestujeme, podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme bílým pepřem a dusíme, až se tekutina zredukuje na polovinu. Potom přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme čerstvou nasekanou bazalku.

  3. Těstoviny s hříbkovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!