Těstoviny s hříbkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 30 dkg těstoviny 30 dkg hřiby 200 ml bílé víno 200 ml smetana ke šlehání 1 hrst čerstvá bazalka podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Těstoviny s hříbkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné hříbky nakrájíme na plátky asi 2 mm silné. Chceme-li použít hřiby sušené, předem je namočíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Těstoviny, nejlépe špagety, dáme vařit podle návodu na balení. Čerstvou bazalku nasekáme nadrobno.
Na pánvi na másle osmažíme cibuli do zesklovatění, přidáme houby, prudce orestujeme, podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme bílým pepřem a dusíme, až se tekutina zredukuje na polovinu. Potom přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme čerstvou nasekanou bazalku.
Těstoviny s hříbkovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.