Těstoviny s rybím filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
2 dl voda
1 ks citron
1 ks feferonka
2 dl bílé víno
1 konzerva krájená rajčata
0.5 lžičky kari koření
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
3 lžíce zelená oliva
100 g uzená slanina
400 g rybí filé
300 g tětoviny
podle chuti
pažitka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nerozmrazené plátky rybího filé pokapeme citronovou šťávou a necháme asi hodinu odležet. Potom je nakrájíme na kostky a 15 minut vaříme ve vodě s vínem.

  2. Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme feferonku, na nudličky nakrájené papriky a dusíme 10 minut. Pak je okořeníme mletou paprikou, kari kořením, pepřem, posypeme nakrájenou pažitkou, přidáme olivy, uvařené kostky rybího filé, podlijeme vývarem a ještě 5 minut povaříme.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.

  4. Připravenou směs podáváme s těstovinami. Těstoviny s rybím filé ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!