Toast se ztraceným vejcem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
máslo
2 lžíce ocet
50 ml mléko
1,5 l voda
200 ml smetana ke šlehání
2 lžíce sekaná pažitka
4 listy ledový salát
200 g tavený sýr
drcený barevný pepř
2 ks hamburgerová houska

Postup přípravy receptu

  1. Hamburgerové housky podélně rozřízneme a namažeme máslem. Pažitku omyjeme a nasekáme

  2. Sýrová omáčka: Za pilného míchání rozpustíme na pánvi tavený sýr v mléce, opepříme drceným pepřem a necháme vychladnout. Do studeného krému vlijeme smetanu, přisolíme a ušleháme. Nakonec lehce vmícháme pažitku

  3. Na plechu v předehřáté troubě upečeme housky dozlatova

  4. Ztracená vejce: Vodu s octem přivedeme k varu. Voda nesmí klokotat, ale jen vřít. Ode dna kastrolku musí unikat jen malé bublinky. Do vody opatrně vkládáme rozklepnutá vejce. Po minutě odstavíme kastrol z plotýnky a necháme vejce ještě 10 minut v lázni

  5. Na každý plátek hamburgerové housky klademe list salátu a ztracené vejce, které přelijeme sýrovou omáčkou. Toast ozdobíme bylinkami

  6. Toast se ztraceným vejcem podáváme jako teplý předkrm nebo jako sváteční snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!