Toast se ztraceným vejcem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce máslo 2 lžíce ocet 50 ml mléko 1,5 l voda 200 ml smetana ke šlehání 2 lžíce sekaná pažitka 4 listy ledový salát 200 g tavený sýr drcený barevný pepř 2 ks hamburgerová houska
Postup Toast se ztraceným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Hamburgerové housky podélně rozřízneme a namažeme máslem. Pažitku omyjeme a nasekáme
Sýrová omáčka: Za pilného míchání rozpustíme na pánvi tavený sýr v mléce, opepříme drceným pepřem a necháme vychladnout. Do studeného krému vlijeme smetanu, přisolíme a ušleháme. Nakonec lehce vmícháme pažitku
Na plechu v předehřáté troubě upečeme housky dozlatova
Ztracená vejce: Vodu s octem přivedeme k varu. Voda nesmí klokotat, ale jen vřít. Ode dna kastrolku musí unikat jen malé bublinky. Do vody opatrně vkládáme rozklepnutá vejce. Po minutě odstavíme kastrol z plotýnky a necháme vejce ještě 10 minut v lázni
Na každý plátek hamburgerové housky klademe list salátu a ztracené vejce, které přelijeme sýrovou omáčkou. Toast ozdobíme bylinkami
Toast se ztraceným vejcem podáváme jako teplý předkrm nebo jako sváteční snídani.