Tomatová polévka s tymiánem a bazalkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 kg rajče 3-4 lístky bazalka 2 ks bobkový list 1-2 lžíce olivový olej 1 l zeleninový vývar 1-2 hrstě těstovinová rýže podle chuti sůl tymián čerstvě mletý pepř třtinový cukr
Postup Tomatová polévka s tymiánem a bazalkou recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, nařízneme a vhodíme do horké vody. Necháme chvíli stát a pak rajčata oloupeme a rozkrájíme.
Cibuli očistíme a nasekáme. Cibuli s rajčaty osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, přilijeme zeleninový vývar a asi 20 minut povaříme. Bobkový list vyjmeme.
Podušená rajčata s vývarem tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Tomatovou polévku znovu přivedeme k varu, přidáme tymián a přisypeme těstovinovou rýži. Vaříme, dokud nejsou těstoviny měkké. Pokud by se nám zdála polévka kyselá, přidáme trošku třtinového cukru.
Tomatovou polévku s bazalkou a tymiánem podáváme horkou.