Tomatová rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
500 g rajče
250 g rýže
4 ks hřebíček
1 lžička zázvor
1 ks velká cibule
0.5 lžičky mletý pepř
podle chuti
sůl
na ozdobu
koriandr nebo petržel

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a namočíme cca na 30 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a rozmačkáme.

  2. Cibuli na oleji opražíme až do hněda, přidáme utřený česnek a po 1 minutu ostatní koření a sůl. Pražíme pomalu cca 5 minut, přidáme rýži a pražíme ještě několik minut.

  3. Do rozmačkaných rajčat přidáme cca 6 dl vody a vše promícháme s rýží na pánvi, uvedeme do varu, přikryjeme a pomalu dusíme, až rýže změkne a tekutina se vstřebá.

  4. Tomatovou rýži při podávání posypeme nasekanými listy koriandru nebo petrželky

  5. Konzumujeme samostatně i jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!