Topinky obložené vejci a uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 4 dkg máslo 2 dkg kapary 15 dkg vařené uzené maso 12 ks topinka z bílého nebo tmavého chleba podle chuti sůl pažitka pepř podle potřeby 6 dkg osmažená strouhaná houska
Postup Topinky obložené vejci a uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce dobře rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostičky nakrájené maso, rozsekané kapary a pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Na větší pánvi nebo v kastrole rozpálíme máslo, nalijeme do něj vaječnou směs a za stálého míchání vařečkou ji necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustne.
Hotovou vaječnou směs pak silně potřeme připravené horké topinky. Povrch topinek posypeme osmaženou strouhanou houskou a ihned podáváme.
Místo uzeného masa můžeme do směsi nakrájet také uzenáče nebo na másle podušené houby.