Topinky obložené vejci a uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
4 dkg máslo
2 dkg kapary
15 dkg vařené uzené maso
12 ks topinka z bílého nebo tmavého chleba
podle chuti
sůl
pažitka
pepř
podle potřeby
6 dkg osmažená strouhaná houska

Postup přípravy receptu

  1. Vejce dobře rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostičky nakrájené maso, rozsekané kapary a pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  2. Na větší pánvi nebo v kastrole rozpálíme máslo, nalijeme do něj vaječnou směs a za stálého míchání vařečkou ji necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustne.

  3. Hotovou vaječnou směs pak silně potřeme připravené horké topinky. Povrch topinek posypeme osmaženou strouhanou houskou a ihned podáváme.

  4. Místo uzeného masa můžeme do směsi nakrájet také uzenáče nebo na másle podušené houby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!