Topinky s volským okem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks vejce
2 plátky chléb
1 kostka tavený sýr (apetito)
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kečup
grilovací koření
mletý černý pepř
šunka nebo šunkový salám

Postup přípravy receptu

  1. Plátky chleba opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Poté topinky vyjmeme a uchováme v teple. Na stejné pánvi si usmažíme dvě volská oka. Vejce osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření.

  2. Na talíř dáme topinku, kterou potřeme oloupaným česnekem. Dále topinku osolíme, namažeme sýrem a nakonec položíme usmažené volské oko. Pokapeme kečupem a podáváme.

  3. Pro "masožravce" může být obměnou přidání šunky nebo šunkového salámu na volské oko.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!