Tradiční maďarský tokáň recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks paprika
2 ks cibule
2 ks rajče
1 dl bílé víno
mletá paprika
400 g hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme přes vlákna na širší nudle. Na sádle nebo tuku osmahneme cibuli pěkně dozlatova. Přidáme podle chuti mletou papriku, nakrájené maso a krátce vše osmahneme.

  2. Přidáme rajčatový protlak a osolíme. Podlijeme trochou vína a dusíme doměkka. Podle potřeby víno lehce doléváme. Potom přidáme nakrájené papriky a rajčata a opět dusíme. Pokrm se nezahušťuje, protože zelenina se lehce rozvaří.

  3. Tradiční maďarský tokáň je vynikající s rýží, těstovinami nebo typické maďarské halušky nebo nočky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!