Tradiční vanilkové rohlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 7 dkg cukr moučka 28 dkg hladká mouka 10 dkg vlašské ořechy 21 dkg tuk na pečení na obalení vanilkový cukr
Postup Tradiční vanilkové rohlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku, mleté vlašské ořechy, cukr moučka a tuk na pečení dáme do misky, následně zpracujeme těsto tak, aby bylo hladké. Těsto necháme odpočinout v lednici alespoň přes noc.
Následně z těsta vytvarujeme rohlíčky, případně dáme do formiček.
Vanilkové rohlíčky pečeme cca 10 minut na 180 °C dozlatova. Rohlíčky necháme vychladnout a obalíme ve vanilkovém cukru.
Tradiční vanilkové rohlíčky servírujeme jako výborné cukroví.