Tradiční vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
7 dkg cukr moučka
28 dkg hladká mouka
10 dkg vlašské ořechy
21 dkg tuk na pečení
na obalení
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, mleté vlašské ořechy, cukr moučka a tuk na pečení dáme do misky, následně zpracujeme těsto tak, aby bylo hladké. Těsto necháme odpočinout v lednici alespoň přes noc.

  2. Následně z těsta vytvarujeme rohlíčky, případně dáme do formiček.

  3. Vanilkové rohlíčky pečeme cca 10 minut na 180 °C dozlatova. Rohlíčky necháme vychladnout a obalíme ve vanilkovém cukru.

  4. Tradiční vanilkové rohlíčky servírujeme jako výborné cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!