Třená buchta s čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 ks vejce 220 g máslo 2 lžíce kakao 4 lžíce mléko 1 lžička prášek do pečiva 220 g cukr krupice 50 g hořká čokoláda 220 g polohrubá mouka
Postup Třená buchta s čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko, vejce a máslo necháme ohřát na pokojovou teplotu. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně do něj zašleháme jedno vejce po druhém. Do směsi potom dobře zašleháme mouku prosátou s kypřícím práškem a mléko.
Polovinu těsta dáme do jiné mísy, vmícháme do ní kakao a podle potřeby ještě asi 2 lžíce mléka, aby zůstala podobná hustota těst. Do tmavého těsta potom vmícháme na kousky nasekanou čokoládu.
Formu vyložíme pečícím papírem a pomocí 2 lžící střídavě přes sebe dáváme do formy světlé a tmavé těsto, aby vznikla jakási mozaika.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Buchtu dáme péct do trouby asi na 45 minut.
Třenou buchtu s čokoládou po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.