Treska po provensálsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
petrželka
citrónová šťáva
8 ks rajčat
hladká mouka
4 porce tresky po 150 g
meltý bílý pepř
3 lžíce olivového oleje
kousek pórku
2 lžičky provensálských bylinek
200 ml bílého vína
100 ml rybího vývaru
200 g černých oliv

Postup přípravy receptu

  1. Tresku osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji a na chvíli vyjmeme. Do výpeku přidáme máslo, nakrájenou cibuli, pórek, plátky česneku, osmahneme, přidáme nakrájená oloupaná rajčata a provensálské bylinky.

  2. Pak rybu vložíme do základu, zakapeme citrónovou šťávou, mírně podlijeme vínem a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut, podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme vypeckované olivy překrájené na polovinu a nakrájenou petrželku.tresku podáváme např. s žampiónovou rýží.

  3. (zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B. Poláčkovi)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!