Treska po provensálsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl petrželka citrónová šťáva 8 ks rajčat hladká mouka 4 porce tresky po 150 g meltý bílý pepř 3 lžíce olivového oleje kousek pórku 2 lžičky provensálských bylinek 200 ml bílého vína 100 ml rybího vývaru 200 g černých oliv
Postup Treska po provensálsku recept
Postup přípravy receptu
-
Tresku osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji a na chvíli vyjmeme. Do výpeku přidáme máslo, nakrájenou cibuli, pórek, plátky česneku, osmahneme, přidáme nakrájená oloupaná rajčata a provensálské bylinky.
Pak rybu vložíme do základu, zakapeme citrónovou šťávou, mírně podlijeme vínem a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut, podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme vypeckované olivy překrájené na polovinu a nakrájenou petrželku.tresku podáváme např. s žampiónovou rýží.
(zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B. Poláčkovi)