Treska s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
300 g rýže
0.5 lžičky kardamon
4 lžíce nasekaná petrželka
4 ks vejce natvrdo
4 dl voda nebo vývar
500 g mražená treska
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Kousky ryby podle potřeby očistíme.

  2. Ve woku rozehřejeme olej a na něm orestujeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli do zesklovatění, pak přimícháme dobře propláchnutou rýži. Za stálého míchání ji necháme 5 minut dusit.

  3. Poté poklademe na rýži kousky ryby a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut. Pak lehce ochutíme solí a pepřem.

  4. Na rybu poklademe čtvrtky uvařených vajec, posypeme nasekanou petrželkou a podusíme dalších 5 minut. Podle potřeby rýži občas podlijeme vodou či vývarem.

  5. Tresku s rýží podáváme jako hlavní chod, chutná báječně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!