Treska v kmínové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl - - máslo 3 lžíce strouhanka 250 ml smetana - - kmín 750 g kapusta - - pepř mletý 2 ks žloutky 750 g filé z tresky - - šťáva citronová
Postup Treska v kmínové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustu zbavíme špatných listů, nakrájíme na tenké proužky a na másle ji podusíme, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Zalijeme trochou vody a dusíme asi 15 minut. Smetanu smícháme se žloutky, přimícháme ke kapustě, vložíme vše do vymazané formy. Tresku nakrájíme na 4 kusy, ochutíme a zakapeme citronem, na másle rybu opečeme a položíme na kapustu. Máslo smícháme se strouhankou a touto směsí potřeme rybu a pečeme asi 20 minut na 200 st.