Třešňová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
70 g máslo
0 l mléko
220 g cukr moučka
350 g hladká mouka
1 špetka citronová kůra
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
třešně
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Potom přidáme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru a mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch těsta poklademe třešně a pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě.

  3. Třešňovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!