Tvarohový chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml smetana na šlehání
kůra citronová
100 g cukr moučka
500 g měkký tvaroh
100 g zralé třešně
60 g loupané nesolené pistácie
60 g nasekaný nugát

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh vyšleháme se smetanou a moučkovým cukrem, vmícháme citronovou kůru, nugát, nasekané pistácie a znovu důkladně promícháme.

  2. Třešně omyjeme, osušíme a část odložíme stranou na ozdobu. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií, pak dovnitř nalijeme polovinu tvarohové hmoty, přidáme vypeckované třešně a doplníme druhou polovinou krému. Formu vložíme do mrazničky a směs necháme zmrazit.

  3. Hotový tvarohový chlebíček opatrně vyklopíme na tác a dozdobíme zbylými třešněmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!