Tvarohový dezert s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 lžíce rum
2 ks banán
1 kelímek zakysaná smetana
citronová kůra
strouhaný kokos
1 balíček měkký tvaroh
100 g ovesné vločky
ovesné vločky
máslo na vymazání
4 lžíce třtinový cukr
1 lžíce perníkové koření
tvarohové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Těsto použijeme totožné jako v receptu na Sladké tvarohové polštářky, nejlépe uděláme, když si čtvrtinu těsta při přípravě odložíme, vydrží i pár dní v lednici

  2. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ovesné vločky opražíme

  3. Na náplň vymícháme měkký tvaroh s kelímkem zakysané smetany, třtinovým nebo krupicovým cukrem a lžící perníkového koření. Přimícháme opražené ovesné vločky, lžíci rumu a trochu sušené nebo čerstvé citronové kůry

  4. Formu na "křehký" koláč vymažeme máslem a vyložíme rozváleným těstem až po okraje. Poklademe banány a zalijeme tvarohovou náplní, kterou rozprostřeme po celé ploše. Nakonec posypeme hrstí ovesných vloček a trochou strouhaného kokosu pro vůni

  5. Trochu předehřejeme asi na 170 - 180 °C a upečeme, až jsou okraje zlatavé

  6. Tvarohový dezert s ovesnými vločkami podáváme ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!