Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a višněmi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 125 g cukr 2 ks vejce 1 balíček vanilkový cukr 800 g zakysaná smetana 1 lžička citronová kůra 2 lžíce citronová štáva těsto 75 g cukr 6 lžic olej 1 špetka sůl 6 lžic mléko 1 lžička prášek do pečiva 300 g hladká mouka 150 g nízkotučný tvaroh podle potřeby 700 g višně 4 lžíce mandlové lupínky
Postup Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a višněmi recept
Postup přípravy receptu
-
Menší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Višně vypeckujeme.
Prosetou mouku s práškem do pečiva promícháme v míse. Přidáme tvaroh, sůl, cukr, mléko a olej. Pomocí robotu vypracujeme těsto, které vyválíme na velikost plechu.
Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu s nastrouhanou kůrou.
Na těsto uhladíme smetanový krém a na krém poukládáme višně. Višně posypeme mandlemi a koláč vložíme do trouby, ale snížíme teplotu na 180 °C. Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a třešněmi pečeme asi 20 - 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout.
Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a třešněmi podáváme ke kávě i k čaji jako lahodný zákusek.