Tvarohový krém s melounem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 80 g cukr moučka 200 g zakysaná smetana 20 g mandlové lupínky 300 g měkký tvaroh 100 g oranžový meloun na ozdobu 100 g žlutý meloun 100 g oranžový meloun 100 g vodní červený meloun
Postup Tvarohový krém s melounem recept
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh utřeme s cukrem moučka a zakysanou smetanou dohladka. Oranžový meloun oloupeme, pečlivě zbavíme semínek a dužninu nakrájíme na malé kostičky, které přidáme do tvarohového krému a vše zlehka promícháme.
Formičky (malé misky s kulatým dnem) vypláchneme studenou vodou a naplníme tvarohovou hmotou. Povrch posypeme mandlovými lupínky a do středu zapíchneme plastové lžičky. Uložíme do mrazáku a necháme zamrazit.
Z červeného, oranžového i žlutého melounu vykrájíme kuličky. Zmrzlinu vyklopíme na talířky a ozdobíme barevnými melounovými kuličkami.
Tvarohový krém s melounem podáváme jako osvěžující dezert. Doba přípravy je 20 minut bez mražení.