Tvarohový krém s melounem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
80 g cukr moučka
200 g zakysaná smetana
20 g mandlové lupínky
300 g měkký tvaroh
100 g oranžový meloun
na ozdobu
100 g žlutý meloun
100 g oranžový meloun
100 g vodní červený meloun

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh utřeme s cukrem moučka a zakysanou smetanou dohladka. Oranžový meloun oloupeme, pečlivě zbavíme semínek a dužninu nakrájíme na malé kostičky, které přidáme do tvarohového krému a vše zlehka promícháme.

  2. Formičky (malé misky s kulatým dnem) vypláchneme studenou vodou a naplníme tvarohovou hmotou. Povrch posypeme mandlovými lupínky a do středu zapíchneme plastové lžičky. Uložíme do mrazáku a necháme zamrazit.

  3. Z červeného, oranžového i žlutého melounu vykrájíme kuličky. Zmrzlinu vyklopíme na talířky a ozdobíme barevnými melounovými kuličkami.

  4. Tvarohový krém s melounem podáváme jako osvěžující dezert. Doba přípravy je 20 minut bez mražení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!