Tvarohový krémeš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 dl olej
1 ks vejce
3 ks žloutek
500 ml mléko
150 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
2 balíčky měkký tvaroh
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
těsto
1 ks vejce
1 ks žloutek
2 lžičky prášek do pečiva
150 g cukr krystal
300 g polohrubá mouka
150 g Hera nebo máslo
na ozdobu
4 ks bílek
4 lžíce cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto (vejce, žloutek, prášek do pečiva, cukr, polohrubou mouku a tuk) vypracujeme a necháme v chladu ztuhnout. Těsto rukou roztlačíme na vymaštěný plech, musíme počítat s tím, že vrstva těsta bude slabá.

  2. Na těsto vylijeme tvarohovou náplň. Tu si připravíme z vejce, oleje, cukru, vanilkového cukru, měkkého tvarohu, vanilkového pudinkového prášku, mléka a 1 žloutku. Suroviny spojíme v hladkou hmotu.

  3. Tvarohový krémeš dáme péct do středně teplé trouby asi na 1/2 hodiny. Před dopečením, když už tvarohová náplň zhoustla, vyndáme krémeš z trouby a na povrch koláče rozetřeme sníh ušlehaný ze 4 bílků a 4 lžic moučkového cukru. Vrátíme zpět do trouby už jen na pár minut, dokud sníh nezhnědne, a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!