Tvarohový krémeš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 dl olej 1 ks vejce 3 ks žloutek 500 ml mléko 150 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 2 balíčky měkký tvaroh 1 balíček vanilkový pudinkový prášek těsto 1 ks vejce 1 ks žloutek 2 lžičky prášek do pečiva 150 g cukr krystal 300 g polohrubá mouka 150 g Hera nebo máslo na ozdobu 4 ks bílek 4 lžíce cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání
Postup Tvarohový krémeš recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto (vejce, žloutek, prášek do pečiva, cukr, polohrubou mouku a tuk) vypracujeme a necháme v chladu ztuhnout. Těsto rukou roztlačíme na vymaštěný plech, musíme počítat s tím, že vrstva těsta bude slabá.
Na těsto vylijeme tvarohovou náplň. Tu si připravíme z vejce, oleje, cukru, vanilkového cukru, měkkého tvarohu, vanilkového pudinkového prášku, mléka a 1 žloutku. Suroviny spojíme v hladkou hmotu.
Tvarohový krémeš dáme péct do středně teplé trouby asi na 1/2 hodiny. Před dopečením, když už tvarohová náplň zhoustla, vyndáme krémeš z trouby a na povrch koláče rozetřeme sníh ušlehaný ze 4 bílků a 4 lžic moučkového cukru. Vrátíme zpět do trouby už jen na pár minut, dokud sníh nezhnědne, a máme hotovo.