Tvarohový krémeš s bílkovou krustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
100 ml olej
1 ks vejce
4 ks žloutek
250 ml mléko
180 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
2 ks tvaroh ve vaničce
poleva
4 ks bílek
4 lžíce cukr krystal
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na velikost plechu tak, aby po jeho vyložení těstem okraje kousek přesahovaly přes okraj plechu.

  2. Připravíme si náplň. Smícháme všechny suroviny dohromady a náplň nalijeme na těsto. Pudink se nevaří, jen přidáme jako prášek. Pokud použijeme tvaroh v kostce, použijeme 500 ml mléka. Náplň rozetřeme na těsto.

  3. Plech pak vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Těsně před koncem pečení si vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáme cukr a krémeš jím potřeme, dáme ještě na 10 minut dopéct, aby sníh měl krásně zlatou barvu.

  4. Tvarohový krémeš s bílkovou krustou nakrájíme na kostky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!