Tvarohový věnec recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 ks cukr krupice
cukr moučka
2 ks hladká mouka
tuk na vymazání
hladká mouka na vysypání
1 balíček jahodový pudinkový prášek
3 - 5 kapek jahodová tresť
2 ks tučný tvaroh (250g)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vymícháme s tvarohem, cukrem a jahodovou trestí do hladkého krému. Pak za stálého míchání postupně přisypáváme mouku smíchanou s pudinkovým práškem i práškem do pečiva. Vymícháme polotuhé těsto, které podle potřeby zředíme vlažným mlékem

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do mírně předehřáté trouby

  3. Pečeme asi 35 - 45 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí

  4. Tvarohový věnec necháme ve formě vychladnout a před podáváním ho poprášíme moučkovým cukrem

  5. Odměrkou nám bude vanička od tvarohu - 1ks.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!