Tvarohový věnec recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 50 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 ks cukr krupice cukr moučka 2 ks hladká mouka tuk na vymazání hladká mouka na vysypání 1 balíček jahodový pudinkový prášek 3 - 5 kapek jahodová tresť 2 ks tučný tvaroh (250g)
Postup Tvarohový věnec
Postup přípravy receptu
-
Vejce vymícháme s tvarohem, cukrem a jahodovou trestí do hladkého krému. Pak za stálého míchání postupně přisypáváme mouku smíchanou s pudinkovým práškem i práškem do pečiva. Vymícháme polotuhé těsto, které podle potřeby zředíme vlažným mlékem
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do mírně předehřáté trouby
Pečeme asi 35 - 45 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí
Tvarohový věnec necháme ve formě vychladnout a před podáváním ho poprášíme moučkovým cukrem
Odměrkou nám bude vanička od tvarohu - 1ks.