Uho recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 balíček mražená zelenina s kukuřicí
4 plátky kuřecí řízek
podle chuti
10 stroužků česnek
sůl
majoránka
maggi koření
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, část prolisujeme a část nakrájíme na plátky.

  2. Kuřecí prsní řízky naklepeme, z obou stran nasolíme, potřeme lisovaným česnekem podle chuti a posypeme majoránkou. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a řízky ze všech stran prudce osmahneme asi 5 minut. Pak je odložíme stranou.

  4. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibulku. Jakmile zesklovatí, vsypeme do hrnce mraženou zeleninu a krátce podusíme. Jakmile zelenina trochu změkne, vložíme řízky do zeleniny. Řízky by měly být zeleninou zakryté. Podlijeme horkou vodou, přikryjeme a dusíme tak dlouho, dokud maso zcela nezměkne. Průběžně podle potřeby mícháme a podléváme, aby se směs nepřichytila na dně. Uho zakapeme tekutým maggi kořením podle chuti. Asi 10 minut před dohotovením přidáme do omáčky na plátky nakrájený česnek.

  5. Uho podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!