Uzená pečeně s křenovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg uzená pečeně
omáčka
1 špetka cukr
200 g jogurt
1 kelímek řeřicha
4 lžíce majonéza
křen
250 g zakysaná smetana
1 lžička citronová šťáva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Klasickou troubu předehřejeme na 180 °C. Uzené maso omyjeme studenou vodou a pečlivě osušíme papírovým ubrousky. Vložíme je do pekáče a v troubě pečeme asi 50 minut.

  2. V malé míse ušleháme dohladka kysanou smetanu s jogurtem a majonézou. Ochutíme trochou citronové šťávy, osolíme, opepříme a osladíme. Křen dlouhý asi 15 cm důkladně omyjeme, oloupeme a najemno jej nastrouháme. Křen můžeme rovněž pokrájet na malé kousky nebo na kostičky, které potom postupně rozmixujeme. Řeřichu odstřiháme nůžkami a spolu s křenem vmícháme do krému.

  3. Maso vyjmeme z trouby a nakrájíme na stejně silné plátky.

  4. Uzenou pečeni podáváme s křenovým krémem studenou nebo teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!