Uzená pečeně v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
2 lžíce mléko
1 ks jalovec
1 lžička cukr krupice
1 balíček listové těsto
0.5 lžičky mletý černý pepř
800 g uzená pečeně

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso posypeme cukrem, pepřem, tlučeným jalovcem, dáme do pekáče, podlijeme 1/8 l vroucí vody a dáme na 20 minut péct do trouby rozehřáté na 220°C.

  2. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát a vychladlé uzené do něj zabalíme. Okraje navlhčíme a dobře zamáčkneme.

  3. Takto zabalené maso dáme alespoň na hodinu, avšak nejlépe přes noc do lednice rozležet.

  4. Žloutek rozšleháme v mléce a důkladně jím potřeme přichystaný závin. Než jej dáme péci, propícháme ho na několika místech vidličkou.

  5. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut.

  6. Ideální přílohou je zelenina podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!