Uzená polévka s fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
2 l voda
5 kuliček pepř celý černý
hrnek fazole bílé
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
hrnek červené fazole velké
podle chuti
3 ks zelenina kořenová
2 ks brambory (velké)
podle potřeby
5 ks uzená žebra

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme bílé a červené velké fazole. Uzené maso opláchneme a dáme do hrnce či do tlakáče, zalijeme vodou, přidáme 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře a osolíme, vaříme do měkka. Slijeme vodu z namočených fazolí a dáme novou, uvaříme do měkka.

  2. Uzené kosti vyndáme z tlakového hrnce, maso z kostí strháme vidličkou a vrátíme zpět do vývaru, přidáme i napůl uvařené fazole, zatím očistíme brambory a nakrájíme na malé kostky, můžeme přidat i očištěnou zeleninu, jak kdo má rád, vložíme k masu a fazolím, pak zahustíme jíškou a nakonec dochutíme octem i solí.

  3. Nakonec z hotové uzené polévky s fazolemi vyndáme koření a podáváme buď s vařeným vejcem nakrájeným na kolečka a pečivem nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!