Uzená polévka s vejci a bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 ks brambory
1 ks cibule
10 dkg celer
1 ks mrkev
10 dkg petržel
1 snítka libeček
1 ks masox
bobkový list
nové koření
1 kg uzené žebro
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Celer, petržel a mrkev oškrábeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky

  2. Uzená žebra dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, menší oloupanou cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, masox, snítku libečku a trochu vegety. Polévku přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 1 hodinu

  3. Vývar scedíme, necháme zavařit a přidáme menší brambory, které jsme oloupali a nakrájeli na kostičky. Do polévky vlijeme jedno rozšlehané vejce a uzenou polévku necháme projít varem

  4. Na závěr uzenou polévku s vejci a bramborem dosolíme, dochutíme, přisypeme nakrájenou pažitku a přidáme obrané a nasekané uzené maso,

  5. Uzenou polévku s vejci a bramborem rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!