Uzená polévka z tlakového hrnce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 špetky sůl
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 hrst kroupy
1 ks bobkový list
40 dkg uzené maso
3 kuličky celý černý pepř
3 kuličky celé nové koření
podle chuti
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme uzené maso, pepř, nové koření, bobkový list, trochu soli, stroužek česneku, oloupanou celou mrkev a cibuli. Vše zalijeme vodou a necháme 3/4 hodiny až hodinu vařit. Uvaříme také předem namočené kroupy.

  2. Pak necháme z hrnce odejít páru. Tlakový hrnec otevřeme, vyjmeme maso a vývar přecedíme. Do vývaru nakrájíme nebo nastrouháme uvařenou mrkev, podle potřeby naředíme a dochutíme harmonií chuti, podravkou nebo vegetou. Přisypeme uvařené kroupy. Uzená polévka z tlakového hrnce je hotová a můžeme podávat.

  3. Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, trochu podlijeme uzenou polévkou a můžeme nechat zapéct v troubě. Jakou příloha se výborně hodí vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!