Uzená vepřová krkovička v jemné omáčce recept
Apetit ReceptyPostup Uzená vepřová krkovička v jemné omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso ponoříme na 2 hodiny do vlažné vody, aby se uvolnila sůl. Potom ho osušíme a ze všech stran zlehka opečeme na tuku.
Pekáč s masem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 15 minutách přilijeme víno a pekáč přiklopíme. Po dalších 15 minutách přidáme smetanu a dusíme zakryté ještě 50 minut. Uzenou vepřovou krkovičku občas podléváme vodou nebo výpekem. Hotový pokrm necháme ještě 10 minut odležet. V případě potřeby můžeme omáčku zředit nebo zjemnit smetanou.
Uzenou vepřovou krkovičku nakrájíme, na talíři přeléváme omáčkou a jako přílohu zvolíme vařené brambory.