Uzené italiano recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
7 plátků uzené maso
na potření
2 stroužky česnek
1 větvička šalvěj
parmazán
2 lžíce olivový olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
příloha
5 ks brambory
na ozdobu
1 sklenice olivy
1 hrst bílé fazole
6 ks cherry rajče
poleva
2 sklenky bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Šalvěj, parmazán, česnek a olivový olej promneme v hmoždíři tak, aby se ze šalvěje uvolnila šťáva. Předvaříme uzené maso a po té ho nakrájíme na silnější plátky. Množství je podle toho, kolik bude jíst lidí.

  2. Nachystáme si zapékací mísu. Vykapeme ji olivovým olejem, rozprostřeme po ni hrubě nakrájenou cibuli, přikryjeme dobře rozmístěným uzeným masem, potřeme směsí z hmoždíře a zasypeme parmazánem. Vše zalijeme sklenkou bílého vína a dáme péct do trouby při 190 °C asi na 30 minut. Až se maso upeče, rozkrojíme cherry rajčátka napůl a spolu s fazolemi a olivami je rozprostřeme po mase. Opět zalijeme sklenkou bílého vína a uzené italiano dáme péct při 190 °C, tentokrát asi 15 minut.

  3. Mezitím si nakrájíme brambory na středně silné plátky a osmažíme do hnědé barvy. Dáváme pozor, abychom je nepřipálili. Brambory nasypeme na talíř a lehce osušíme papírovým ubrouskem.

  4. Nakonec maso i brambory polijeme šťávou z masa. Uzené Italiano osolíme a opepříme podle vlastní chuti. Uzené Italiano ihned podáváme. Upozorňuji, že je jídlo tučné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!