Uzený hovězí jazyk s bramborovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 7 ks brambory 1 kelímek smetana 3 ks bobkový list 10 kuliček celý pepř 1 ks uzený hovězí jazyk 2 ks brambory na zahuštění podle chuti sůl
Postup Uzený hovězí jazyk s bramborovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Pěkný uzený jazyk, stroužky oloupaného česneku, bobkový list, pepř a špetku soli zalijeme a necháme vařit doměkka. Já vařím v tlakovém hrnci, je to dřív hotové.
Jazyk vyjmeme, očistíme, nakrájíme a podáváme s křenem, hořčicí a chlebem. Uzený hovězí jazyk je dobrý teplý i studený.
Vývar z jazyka nevyléváme. Nakrájíme do něj pár brambor, povaříme, přidáme smetanu a zahustíme. Bramborovou omáčku zahustíme rozmixovaným bramborem, který přidáme do vývaru a necháme přejít varem. Je to lepší než zahušťovat zápražkou.
Uzený hovězí jazyk s bramborovou omáčkou můžeme podávat spolu.