Uzený hovězí jazyk s bramborovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
7 ks brambory
1 kelímek smetana
3 ks bobkový list
10 kuliček celý pepř
1 ks uzený hovězí jazyk
2 ks brambory na zahuštění
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pěkný uzený jazyk, stroužky oloupaného česneku, bobkový list, pepř a špetku soli zalijeme a necháme vařit doměkka. Já vařím v tlakovém hrnci, je to dřív hotové.

  2. Jazyk vyjmeme, očistíme, nakrájíme a podáváme s křenem, hořčicí a chlebem. Uzený hovězí jazyk je dobrý teplý i studený.

  3. Vývar z jazyka nevyléváme. Nakrájíme do něj pár brambor, povaříme, přidáme smetanu a zahustíme. Bramborovou omáčku zahustíme rozmixovaným bramborem, který přidáme do vývaru a necháme přejít varem. Je to lepší než zahušťovat zápražkou.

  4. Uzený hovězí jazyk s bramborovou omáčkou můžeme podávat spolu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!